Политически хаос! ПП и ДБ се отрекоха от Габриел 

20 март 2024 06:51   3 коментара   6948 прочита


Асен Василев определи действията на Мария Габриел като „най-голямата фалшификация в съвременната история на България“ 

 Предложеният състав на проектокабинета в папката не е съгласуван с преговорния екип на ПП-ДБ. Това е проектосъставът на ГЕРБ, без да е съгласуван с нас. Това каза премиерът в оставка акад. Николай Денков, който заедно с лидерите на ПП–ДБ и някои предложените министри, които не са питани, на брифинг за журналисти. Той дойде, след като по-рано днес Мария Габриел върна на президента изпълнен мандат, а той дори го подписа и го прати на Народното събрание за гласуване. 

Немалка част от номинираните не са давали съгласието си да участват в такъв кабинет, включително и аз. При това положение съм подготвил декларация, че не искам да съм номиниран", каза Денков. 

Други представители на ПП-ДБ, които са в списъка на Габриел, също казаха, че не са питани и не искат да са номинирани. 

Всички те казаха, че няма как списъкът "Габриел", както те го нарекоха, да бъде подкрепен. Но също така казаха, че ако има друг списък, може и да го подкрепят. 

Кирил Петков заяви, че действията на ГЕРБ и на Габриел говорят, че те никога не са имали желание за реален преговорен процес, а се е симулирало. 

Днес беше загубено доверието към Мария Габриел. Тя се подаде на натиска на Бойко Борисов, а вероятно и на натиска на Делян Пеевски. Тя доказа, че няма качества да е премиер – трябва да имаш базов итегритет, смелост, лидерски умения и да не се навеждаш. Жал ме е за нея", каза Петков. 

Вълкът козината си мени, но нрава си – не. Борисов днес избра своите страхове, своите зависимости, своята дружба с Пеевски пред България", каза Петков. 

Атанас Атанасов, съпредседател на ДБ, каза, че действията на Мария Габриел са създали прецедент, невиждан в новата история на България. 

Такова чудо не е имало", каза той. 

И призова президента да си оттегли указа, тъй като, според Атанасов, предложените на парламента имена не са съгласувани с хората и ще е нарушение на Конституцията. 

Асен Василев беше още по-остър и определи действията на Мария Габриел като най-голямата фалшификация в съвременната история на България". 

Според него тя е 

най-новото и мило лице на мафията в България". 

Изказването му идва, след като месеци наред и той, и всички в ПП-ДБ сипеха суперлативи за Мария Габриел. Опозицията от своя страна винаги е твърдяла, че Габриел изпълнява нарежданията на Борисов и реално не прави нищо по собствена воля. 

"Бил съм в 4 правителства, с 4-ма премиери. Такова нещо не се е случвало. Да ме впишат в кабинет, без да е взето моето съгласие. Без да съм видят другите в кабинета, не давам своето съгласие. Това е акт или на наглост, или на безпардонност, или на безобразие, който нито един човек, който иска да е премиер, може да си позволи", каза Василев. 

Видяхме селски тарикатлъци", определи той действията на ГЕРБ. 

Снимка: БТА Economic.bg


Още от: Политика

Принтирай статия
3 коментара
20 Март 2024 10:10 | СЪР ПИЧУК
Оценка:
15
 (
15
 гласа)

КРАЙНО ВРЕМЕ Е ТЕЗИ ПОЛИТИЧЕСКИ БОКЛУЦИ И ШАРЛАТАНИ ДА СЕ НАМЕРЯТ НА СВОЕТО МЯСТО - ПОЛИТИЧЕСКОТО БУНИЩЕ!!!


20 Март 2024 12:59 | Да се знае и помни...
Оценка:
9
 (
19
 гласа)

Герб е най голямото зло сполетяло България в последните 33 години.


20 Март 2024 18:28 | Тиквата от Банкя:
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Два дни ме нямаше и щяха да осерат всичко. Аз им поверих преговорите, а те се изложиха без мен. Сега да се оправят. ПП-ДБ са прави, ама няма да оставя Марията от Джостово да се оправя сама. Сега ще искаме да ни се извинят за това, за което са прави, та те самите да се насерат. Това е моя стил.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар